Teater Apropos

Køb billet

Min bror er en blåhval

Klimaangst, generationskløfter og tabte sko

Olivia: I påstår, I er så bekymrede og gør hvad I kan, mens I går ud og køber akrylmaling med den ene hånd og sætter børn i verden med den anden. Hvordan kan I gøre det?

Der er hedebølge og varmen gør Olivia bange. Hun mærker på egen krop, at noget ikke er som det  skal være. Hun ser tegn overalt og hun forsøger at råbe de voksne op, men de forstår ikke hendes panik. Olivias forældre er skilt og prøver at rumme hendes nye livsvalg på hver deres måde. Alligevel synes Olivia at de har for travlt med at stifte nye familier med nye søskende, som Olivia forventes at rumme. Hvorfor bekymrer de sig ikke om det der er vigtigst? Olivia er i krise

”Min bror er en blåhval” er en forestilling om relationers skrøbelighed. En fortælling om de følelser, der kommer i klemme hos en ung og klimabevidst pige, som forsøger at favne de nære relationer og samtidig træffe nogle afgørende valg for at rede planeten.

Kan handling og ansvar følges ad, hvis alle ikke er enige om at der overhovedet er en krise? Hvordan undgår vi at generationskløfterne bliver dybere, samtidig med at havene stiger og er det okay at sætte ny børn i en verden der allerede er stærkt belastet af de mennesker der befolker den?

Spilleperioder: 

21. november - 5. december på Teaterhuset Filuren, Aarhus

14.-18. april på Teater ZeBu, København

19.-26. april på Aprilfestival i Holbæk.

Her kan du kan læse mere om de konkrete spilletider og køb af billetter på Teaterhuset Filuren

Her kan du læse mere om de konkrete spilletider og køb af billetter på Teater ZeBu

UNDERVISNINGSMATERIALE

Her kan du downloade forestillingens undervisningsmateriale

WORKSHOPS

Som noget nyt udbyder vi også en efterworkshop i umiddelbar forlængelse af ungdomsforestillingenTeaterhuset Filuren ønsker at udvide teateroplevelsen for de unge, der besøger os. Vi ønsker at vores publikum får lov til at fordybe sig, og aktivt arbejde med forestillingens emner og tematikker, for på den måde at åbne for efterfølgende refleksion og forståelse. 

Formål:

- Fokus på elevens møde med den professionelle forestilling og kvalificeringen af dette møde.

- Skabelsen af en dialog, hvor rigtigt og forkert ikke længere gælder, men hvor den individuelle oplevelse/mening træder frem som det interessante.

- At stimulere eleverne til at reflektere og udtrykke sig i forlængelse af teateroplevelsen.

Workshoppen varetages af en erfaren teaterpædagog. 
Varighed: 1 time
Max antal: 28 (én klasse)
Afvikles i Stub1 på Brobjergskolen og starter 15 min efter forestillingen slutter.
Pris: 600 kr. pr. klasse (fuld refusion kan søges via ULF i Aarhus).

Kontakt Ida Mathilde Szatkowski på ims@filuren.dk / tlf. 22848185 for mere information

Forestillingen er støttet af