Teater Apropos

ILDSJÆL

Hvad brænder du for?

ILDSJÆL er en aktuel fortælling, der ikke kun handler om at være ung, om at være menneske, om døden, om radikalisme, ekstremisme og fanatisme, men som også handler om at tage ansvar for ens handlinger.

I forestillingen følger vi tre meget forskellige menneskeskæbner: Fodboldentusiasten Adam, den meningssøgende Ida og den sørgende fader. Udover at opleve disse gribende fortællinger, der er inspireret af og baseret på virkelige fortællinger, bliver man også en del af et udforudsigeligt univers, hvor tre charmerende ildsjæle bringer dig både humor, absurditeter og tankevækkende situationer

ILDSJÆL tør gå helt tæt på og ekstra langt ud. Det er en hypnotiserende forestilling, der kan få dig op ad stolen, og både til at føle, tænke og stille spørgsmål. ILDSJÆL er en forestilling, der brænder for at slukke fordomme, for at give et nuanceret perspektiv på radikalisme og debatten herom. Vi tager store og svære problematikker ned i øjenhøjde og undersøger hvad der kan ligge til grund, når et menneske handler så ekstremt, at det bliver uhåndgribeligt og uforståeligt for familie, venner og omverdenen.

Hvad er radikalisme? Hvad er en ildsjæl? Hvordan tændes ildsjælen? Er det ikke meget menneskeligt at dedikere sig fuldt ud til en sag, eller til et større formål? Har vi ikke allesammen prøvet at brænde for noget?

Hvad brænder du for?

 

FOR SKOLER

Til forestillingen er der udviklet en folder med uddrag af det inspirationsmateriale der ligger til grund for forestillingen samt et skolemateriale. For at benytte skolematerialet, skal du også have folderen. Du kan downloade den her

Du kan downloade skolematerialet her
 

SAMARBEJDSPARTNERE

ILDSJÆL produceres i et samarbejde med Teaterhuset Filuren.

Forestillingen udvikles med vejledning fra Mikkel Hjelt fra Aarhus Kommune og Allan Aarslev fra Østjyllands Politi.

Mikkel og Allan indgår løbende i processen med vejledning og sparring omkring det faktuelle indhold. Du kan læse mere om dem her.

Allan Aarslev - Østjyllands Politi
Allan Aarslev er politikomissær i kriminalpræventiv sektionen ved Østjyllands Politi og medinitiativtager til indsatsen ”Forebyggelse af radikalisering og diskrimination i Aarhus”, som i folkemunde kendes som ”Aarhusmodellen”.

Indsatsen blev indledt af Østjyllands Politi på eget initiativ i første omgang i 2005 i forbindelse med PET’s kampagne ”Politi mod terror” og siden i 2007 som et pilotprojekt med titlen "Forebyggende indsats mod voldelig radikalisering".

Projektet er målrettet unge op til 25 år og er et samarbejde mellem kommune og politi med Socialstyrelsen og PET som samarbejdspartnere.

Du kan læse mere om indsatsen her

Mikkel Hjelt - Aarhus Kommune
Mikkel er uddannet cand.mag i Religionsvidenskab fra Aarhus Universitet og har desuden en diplomuddannelse i kriminologi.

Mikkel har beskæftiget sig både praktisk og teoretisk med radikalisering og terrorisme siden 2007. Han arbejder som konsulent for Aarhus Kommune, Børn og unge - indsatsen Forebyggelse af radikalisering og diskrimination. Han er foredragsholder og gæsteunderviser inden for kultur- og religionsmøder, islam, politisk islam og militant islamisme. Han er medlem af Censorkorpset ved Læreruddannelserne (Kristendomskundskab/religion samt KLM).

Trailer ILDSJÆL

Forestillingen er støttet af