Teater Apropos

Verden imellem os (oprindelig titel: GRÆNSER)

Frederik og Victor er bedste venner, men da Victors familie rejser til Afrika og kommer ud for en voldsom hændelse er venskabet imellem de to drenge ikke længere det samme.

”Verden imellem os” er en fortælling om en gruppe unge, der lever i et fællesskab styret af grænseløshed. Forestillingen undersøger hvad der sker når de unge står alene i deres søgen efter identitet og eget moralsk kompas. I grænselandet mellem barn og voksen bliver de voksne ikke spurgt til råds. Den grænseløse klassekultur får fatale konsekvenser, når de unge tager sagen i egen hånd.

Forestillingen er en co-produktion med Teaterhuset Filuren.

Sådan blev "Verden imellem os" til

I udviklingen af forestillingen "Verden imellem os" er der brugt en dokumentaristisk tilgang. Den fiktive fortælling på scenen bygger tildels på undersøgelser af virkelige hændelser. Der er blandt andet blevet fokuseret på mediedækningen af sagen om facebookgruppen ”Offensimentum”, ”Rysagen” og den offentlige debat omkring inklusion i folkeskolen, hvor børn med diagnoser og deres klassekammerater er blevet klemt.

Instruktør Anne Zacho Søgaard har gennem forberedelserne interviewet personer, der har været involveret i nogle af ovenstående hændelser. Det har været et vigtigt dogme i processen at forsøge at se sagerne fra forskellige vinkler. Forældre, lærere, offentlige personer og de unge fik mulighed for at deltage i interviews. Instruktøren har også været i dialog med dem der af offentligheden var udpeget som skyldige og dem der var udpeget som ofre, samt deres pårørende. Målet var at kunne skabe en nuanceret fortælling om de mekanismer der kan ligge til grund for grænseløs adfærd. Desuden har Anne Zacho Søgaard sammen, med Dramatiker Brian Wind-Hansen, også undersøgt mediedækning og de involverede parters håndtering af offentlighedens nysgerrighed i de pågældende sager samt de endelige konsekvenser for de involverede parter.

Efterfølgende, på baggrund af interviews, et indledende workshopforløb og synopsis fra dramatikertandhjulet har dramatiker Brian Wind-Hansen skrevet første version af manuskriptet, som har dannet grobund for det videre arbejde i prøverummet. I en kollektiv proces har instruktør, dramatiker, skuespillere, scenograf, lys- og lyddesigner improviseret over situationer og karakterer, og manuskriptet er løbende blevet udviklet i prøverummet.

Det er på denne baggrund at historien om Frederik og Victor er blevet skabt.

Konsulenter
Gennem prøveforløbet har holdet desuden haft inddraget konsulenter og testpublikummere både tidligt i processen og helt tæt på premieren. Konsulenter fra Børns Vilkår og Gadeplan i Aarhus har bidraget til at nuancere den viden der er indhentet fra de virkelige hændelser, der har inspireret til den endelige fortælling.

Undervisningsmateriale

Undervisningsmaterialet kan downloades her

Hvordan er det at arbejde med forestillingen GRÆNSER?
Hvad er GRÆNSER for en forestilling?

Forestillingen er støttet af

Hvordan er det at arbejde med forestillingen GRÆNSER?


Hvad er GRÆNSER for en forestilling?